Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣΕπίσκεψη της Σ. Ζαχαράκη στο Πάπιγκο Ιωαννίνων στο πλαίσιο της προώθησης του...

Επίσκεψη της Σ. Ζαχαράκη στο Πάπιγκο Ιωαννίνων στο πλαίσιο της προώθησης του οικοτουρισμού

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Για την και λοιπών ήπιων ειδικών μορφών τουρισμού σε ορεινές περιοχές, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, μεταβαίνει τις επόμενες ημέρες στο γραφικό χωριό Πάπιγκο των Ιωάννινων.

Κατόπιν πρόσκλησης του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η υφυπουργός θα συναντήσει τον δήμαρχο Ζαγορίου, Γιώργο Σουκουβέλο ενώ θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί το Γεωπάρκο Βίκου-Αώου, να ενημερωθεί για τις δράσεις, τις προοπτικές και ζητήματα αποτελεσματικής, βιώσιμης αξιοποίησης της περιοχής, ενώ θα συμμετέχει σε περιπατητική διαδρομή 2 χλμ., που θα πραγματοποιηθεί με εκκίνηση το Μικρό Πάπιγκο και προορισμό το Μεγάλο Πάπιγκο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, στην οποία θα συμμετέχουν η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης, καθώς και η πρόεδρος του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Μαρία Παπαδοπούλου, μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Κώστα Τριάντη θα παρουσιασθούν κοινές δράσεις που αναλαμβάνουν τα συναρμόδια υπουργεία και οι φορείς με στόχο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και ορθολογική αξιοποίηση του φυσικού και ιστορικού πλούτου προστατευόμενων περιοχών, με σεβασμό προς το περιβάλλον. Επιστέγασμα της συνεργασίας που συνάπτεται μεταξύ του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του υπουργείου Τουρισμού καθώς και του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. αποτελεί η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για την ανάπτυξη Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Οργάνωσης και Ανάπτυξης του Τουρισμού στις Περιοχές του Δικτύου Natura 2000. Βασικός αρωγός και υποστηρικτής της προσπάθειας είναι ο Οργανισμός Έρευνας και Ανάπτυξης «ΔιαΝΕΟσις» και ο οποίος ως συμβαλλόμενο μέρος στο Μνημόνιο Συνεργασίας, θα αναλάβει την εκπόνηση σχετικής μελέτης.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής της στο Ζαγόρι για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η υφυπουργός Τουρισμού μαζί με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα συναντήσει στα Ιωάννινα τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο, τον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη καθώς και τον δήμαρχο Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ. Ξεχωριστή συζήτηση με τη συμμετοχή και της Περιφέρειας Ηπείρου θα έχει με εκπροσώπους τοπικών φορέων των Ιωαννίνων για την εξέταση των ζητημάτων που απασχολούν την περιοχή.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img