Κυριακή, 9 Μαΐου, 2021
Αρχική ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ενημέρωση Σκρέκα σε Διπλωματικές αποστολές :Ο ενεργειακός μετασχηματισμός της Ελλάδας

Ενημέρωση Σκρέκα σε Διπλωματικές αποστολές :Ο ενεργειακός μετασχηματισμός της Ελλάδας

Στις πράσινες δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, οι οποίες θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη μετάβαση σε ένα βιώσιμο οικονομικό μοντέλο χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας κατά την ενημέρωση των διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα.

Στην ενημέρωση των διπλωματικών αποστολών, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Πορτογαλικής Προεδρίας, παρουσία της Γενικής Γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρας Σδούκου, ο Υπουργός παρουσίασε τους βασικούς άξονες της πολιτικής για τον ενεργειακό μετασχηματισμό και την προστασία του περιβάλλοντος.

Μίλησε επίσης για τα οφέλη από τις επενδύσεις ύψους 44 δισ. ευρώ που θα υλοποιηθούν έως το 2030, σύμφωνα με τους στόχους του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ).

Όπως τόνισε, η Ελλάδα προχωράει στη μετάβαση σε ένα παραγωγικό μοντέλο χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος, με συγκροτημένο σχεδιασμό και με δράσεις που εστιάζουν στην καινοτομία και το ψηφιακό περιβάλλον.

Ο κ. Σκρέκας παρουσίασε τις παρεμβάσεις που δρομολογεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να καταστούν πιο ανταγωνιστικά τα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), μέσα από την απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας, το νέο σχήμα δημοπρασιών και τα πράσινα διμερή συμβόλαια, σε συνδυασμό με τις επενδύσεις στα δίκτυα για τη μεγαλύτερη διείσδυση ΑΠΕ.

Είναι ενδεικτικό ότι το ΕΣΕΚ προβλέπει την υλοποίηση επενδύσεων ύψους 9 δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη δεκαετία για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ και το ίδιο ποσό για την αναβάθμιση και επέκταση δικτύων, συμπεριλαμβανομένων των διασυνδέσεων των νησιών.

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ