Τετάρτη, 16 Ιουνίου, 2021
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΕΒΕΠ: Ηλεκτρονική καταχώριση αιτήσεων αρμοδιότητας λιμενικής αστυνομίας

ΕΒΕΠ: Ηλεκτρονική καταχώριση αιτήσεων αρμοδιότητας λιμενικής αστυνομίας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ο προεδρος του ΕΒΕΠ Β. Κορκίδης απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας Ι. Πλακιωτάκη και τον Υφυπουργό, Κ. Κατσαφάδο για την ολοκλήρωση της απόλυτα λειτουργικής πλατφόρμας ηλεκτρονικής καταχώρησης αιτήσεων αρμοδιότητας Λιμενικής Αστυνομίας, που ικανοποιεί απόλυτα ένα πάγιο αίτημα των επισκευαστών πλοίων και χειρίζεται ένα άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό.

Ψηφιακά πλέον, μέσω της πλατφόρμας e-Δ.Λ.Α., μπορούν να εκδοθούν άδειες επισκευής πλοίων. Πρόσφατα, για τις δυνατότητες της εν λόγω πλατφόρμας ενημερώθηκε κλιμάκιο της διοίκησης του Ε.Β.Ε.Π. το οποίο και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την λειτουργικότητά της, αλλά και για το γεγονός ότι μειώνονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Στην πλατφόρμα εμφανίζεται «παράθυρο» «Άδειες εργασιών σε πλοία» το οποίο οδηγεί σε εξειδικευμένες υποκατηγορίες που σχετίζονται με τις ναυπηγικές και ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες. Να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα είναι ανοικτή και διαλειτουργική με άλλες πλατφόρμες του Δημοσίου τομέα.

Μέσω του συστήματος e-ΔΛΑ ο χρήστης, αφού αυθεντικοποιηθεί με τους κωδικούς TaxisNET, μπορεί να καταχωρίσει την αίτησή του και να υποβάλει τα δικαιολογητικά σε ηλεκτρονική μορφή, ώστε να διεκπεραιωθεί πλήρως ηλεκτρονικά. Δεν απαιτείται, σε κανένα στάδιο, η αυτοπρόσωπη παρουσία του πολίτη, εκτός ορισμένων ειδών αιτήσεων όπου αυτό είναι αναγκαίο, π.χ. για αυτοψία, εξετάσεις κ.ο.κ.

Για τη πλήρη διεκπεραίωση της αίτησης ο χρήστης, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να συνδεθεί ξανά στο e-ΔΛΑ, ώστε να δει αναλυτικό ιστορικό των ενεργειών που έχουν πραγματοποιηθεί σχετικά με την αίτησή του, καθώς και τυχόν ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιήσει εκείνος, π.χ. υποβολή επιπλέον δικαιολογητικών, πληρωμή εισφορών κ.ο.κ. Αφού ολοκληρωθούν οι ενέργειες της αίτησής του, ο πολίτης θα λάβει το αποτέλεσμα αυτής με βεβαίωση συνδρομής νόμιμων προϋποθέσεων, άδεια κ.ο.κ. σε ηλεκτρονική μορφή, ψηφιακά υπογεγραμμένη.

Η πρόσβαση είναι εφικτή στη ηλεκτρονική διεύθυνση: https://edla.hcg.gr/apptypes/categories/

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img