Σάββατο, 19 Ιουνίου, 2021
ΑρχικήΥΓΕΙΑΔικαίωση του ΠΙΣ από το ΣτΕ για το αποτέλεσμα των εκλογών που...

Δικαίωση του ΠΙΣ από το ΣτΕ για το αποτέλεσμα των εκλογών που είχε ακυρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πανηγυρική ήταν η δικαίωση από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) της πλειοψηφίας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ) τα μέλη της οποίας βίωσαν το 2019, μια πρωτοφανή επίθεση από τον τότε υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό που παρανόμησε εν γνώση του και σκοπίμως με στόχο τον έλεγχο του επιστημονικού συλλόγου, όπως είχε γράψει  το FinUpnews.gr σε αποκλειστικό ρεπορτάζ, την περασμένη Πέμπτη 20 Μαΐου.

Συγκεκριμένα με την απόφαση 728 /2021 του Γ΄ Τμήματος το ΣτΕ εξασφαλίζεται και για το μέλλον ότι δεν επιτρέπονται παρεμβάσεις της ηγεσίας του ΥΥΚΑ στα εσωτερικά του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και συνιστά ηθική δικαίωση των ανθρώπων που σπιλώθηκαν.

Υπενθυμίζουμε ότι η πλειοψηφία αρχικά έλαβε στις εκλογές ποσοστό 61,79% και εννέα από τις συνολικά δεκαπέντε έδρες του Δ.Σ. Στις 16.3.2019 συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. που προέκυψε από τις παραπάνω αρχαιρεσίες αλλά ο κ. Ξανθός αρνήθηκε να επικυρώσει τα αποτελέσματα των εκλογών και μάλιστα τις ακύρωσε επικαλούμενος ανυπόστατους λόγους.

«Η σημαντική αλλαγή που φέρνει η εν λόγω απόφαση και αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον είναι ότι ο εκάστοτε υπουργός Υγείας ασκεί μόνο έλεγχο νομιμότητας και δεν μπορεί να υποκαθιστά τη δικαστική εξουσία στις Δημοκρατίες» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Π.Ι.Σ και καταλήγει: «Με την απόφαση αυτή αποκαθίσταται η διοίκηση που προέκυψε από τις εκλογές της 3η Μαρτίου 2019. Και ο  Π.Ι.Σ αλλάζει σελίδα αφήνοντας πίσω τις μαύρες ημέρες του «πραξικοπήματος» Ξανθού με την επιχειρούμενη αλλοίωση της εκλογικής βούλησης του ιατρικού σώματος και την προσβολή του προς τους εκλεγμένους εκπροσώπους του».

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img
spot_img