Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021
Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Γ. Στάσσης: Η στρατηγική για τον νέο κύκλο ανάπτυξης της ΔΕΗ

Γ. Στάσσης: Η στρατηγική για τον νέο κύκλο ανάπτυξης της ΔΕΗ

Τη στρατηγική της ΔΕΗ που θα οδηγήσει σε νέο κύκλο ανάπτυξης την επόμενη διετία, ανέλυσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Γιώργος Στάσσης.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της επιχείρησης το 2020, ο κ. Στάσσης σημείωσε πως οι στόχοι του επιχειρηματικού σχεδίου της ΔΕΗ για το 2023 σε μια σειρά κρίσιμα μεγέθη επιτεύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό ήδη από την προηγούμενη χρονιά.

Σχετικά με το 2021, επεσήμανε ότι πρόκειται για μια χρονιά κατά την οποία θα ξεκαθαρίσουν σημαντικά ζητήματα για τη ΔΕΗ, όπως η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, η ολοκλήρωση της αδειοδότησης μεγάλων επενδύσεων στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, πιθανώς και το επιχειρηματικό σχέδιο για τη δραστηριοποίηση στην αγορά τηλεπικοινωνιών με βασικό “όχημα” το δίκτυο διανομής του ΔΕΔΔΗΕ.

“Το 2021 θα είναι χρονιά – σταθμός για την επιχείρηση. Στόχος μας είναι να δείξουμε στους μετόχους ότι τα περυσινά αποτελέσματα δεν ήταν “πυροτέχνημα” αλλά ότι η ΔΕΗ είναι σε θέση να παράγει λειτουργικά κέρδη της τάξης των 800 εκατ. – 1 δισ. ευρώ σε μόνιμη βάση. Και θα το καταφέρουμε βελτιώνοντας τη λειτουργία της εταιρείας, παρά το γεγονός ότι το κόστος αγοράς της ενέργειας στη χονδρεμπορική προβλέπεται να είναι 15% – 20% υψηλότερο σε σχέση με πέρυσι”, επισημαίνει ο κ. Στάσσης. “Στο τέλος του έτους, προσθέτει, θα είμαστε σε θέση να περιγράψουμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τον επόμενο αναπτυξιακό κύκλο που θα περιλαμβάνει και την επέκταση στο εξωτερικό”.

Όπως σημείωσε ο κ. Στάσσης και στις δηλώσεις του κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων, οι στόχοι που τέθηκαν με το νέο επιχειρηματικό πλάνο για την μετατροπή της ΔΕΗ σε μια οικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμη, σύγχρονη ψηφιακή εταιρεία ενέργειας έχουν ήδη επιτευχθεί κατά ένα σημαντικό μέρος.

Μεταξύ άλλων, οι στόχοι για λειτουργική κερδοφορία, εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, περιορισμό της λιγνιτικής παραγωγής έχουν καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό ήδη από την πρώτη χρονιά εφαρμογής του επιχειρηματικού σχεδίου για την περίοδο 2020 – 2023.

.

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ