Τετάρτη, 16 Ιουνίου, 2021
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΓερμανία: O κορονοϊός θα κοστίσει 300 δις ευρώ στη γερμανική οικονομία

Γερμανία: O κορονοϊός θα κοστίσει 300 δις ευρώ στη γερμανική οικονομία

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

H πανδημία του κορονοϊού θα κοστίσει συνολικά μέχρι τον Ιούνιο 300 δισεκατομμύρια ευρώ στη γερμανική οικονομία, η οποία θα χρειαστεί χρόνια για να ανακάμψει από την κρίση του κορονοϊού. Αυτό είναι το συμπέρασμα του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας (ΙDW), το οποίο παρουσίασε σχετικό υπολογιστικό μοντέλο προσομοίωσης.

Σύμφωνα με αυτό, οι ερευνητές αναμένουν ζημία ύψους 300 δισεκατομμυρίων ευρώ στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Γερμανίας από τον Ιανουάριο του 2020 έως τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Χωρίς την πανδημία του κορονοϊού, η οικονομία θα συνέχιζε να αναπτύσσεται. Παρόλο που το 13% των πολιτών είναι εν τω μεταξύ πλήρως εμβολιασμένο και τα κρούσματα μειώνονται, η πανδημία της κορονοϊού αφήνει εξαιρετικά σοβαρά ίχνη πίσω της, όπως ανέφεραν οι ερευνητές του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας στην παρουσίασή τους.

Για τους υπολογισμούς του, το εν λόγω Ινστιτούτο προσομοίωσε τα στοιχεία μιας ενεργούς οικονομίας χωρίς τους περιορισμούς της πανδημίας και τα συνέκρινε με την πραγματική εξέλιξη των στοιχείων της οικονομίας λόγω του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) της Γερμανίας μειώθηκε κατά 4,8% το 2020 λόγω της πανδημίας. Το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 1,7% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img