Πέμπτη, 6 Μαΐου, 2021
Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Β. Κορκίδης: Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης ως η οικονομική επανάσταση του 2021

Β. Κορκίδης: Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης ως η οικονομική επανάσταση του 2021

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης μπορεί να ξεκινήσει την “οικονομική επανάσταση του 2021” στη χώρα μας. Αυτό τονίζει ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κορκίδη:

«Η δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για προσέλκυση επενδύσεων από τη διεθνή αλλά και εσωτερική αγορά και η επίσπευση των μεταρρυθμίσεων, που θα χαλυβδώσουν το επιχειρείν και θα εκσυγχρονίσουν το κράτος, αποτελεί το βασικό ισχυρό δίδυμο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης για τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας.

Βασική προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων πρέπει να είναι τα “σφικτά” χρονοδιαγράμματα ούτως ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος και, ενδεχόμενα, επενδυτικές ευκαιρίες.

Η οικονομία της χώρας έχει ανάγκη από δράσεις, που θα την οδηγήσουν ταχέως στην ανάκαμψη, μετά από μία μακρά περίοδο κρίσης και των επιπρόσθετων συνεπειών που συσσώρευσε η πανδημία, όπως επίσης και από δράσεις που θα απαλλάξουν το οικονομικό γίγνεσθαι από στρεβλώσεις και ιδεοληψίες, οι οποίες λειτούργησαν ανασχετικά στην ανάπτυξη.

Η αξιοποίηση των συνολικά 57 δις ευρώ σε 4 πυλώνες, με πάνω από 160 δράσεις, αύξηση 7 μονάδων στο ΑΕΠ και δημιουργία 200.000 θέσεων εργασίας, αποτελεί σημαντική ευκαιρία για μια νέα μέρα στην ελληνική οικονομία. Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης μπορεί να ξεκινήσει την “οικονομική επανάσταση του 2021” στη χώρα μας.»

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ