Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΒΕΑ: Χωρίς εξαγγελίες για τις ΜμΕ ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

ΒΕΑ: Χωρίς εξαγγελίες για τις ΜμΕ ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

“Με εξαίρεση τα θετικά αναγκαία μέτρα, που αφορούν τους πληγέντες, την ανασυγκρότηση των περιοχών, τη δημόσια ασφάλεια, την Υγεία, τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για μια ακόμη χρονιά, δεν «χώρεσαν» στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ”, αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΒΕΑ, Παύλος Ραβάνης, σημειώνοντας παράλληλα πως:

“Οι προσδοκίες μας, για μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης των ΜμΕ, μέσω της φορολογίας, της συγκράτησης τιμών στην ενέργεια, ανάπτυξης εργαλείων και διευκόλυνσης της πρόσβασης στην χρηματοδότηση, δεν ευοδώθηκαν.

Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, θα συνεχίσει να βάλλεται και την επόμενη περίοδο, να αγωνίζεται να ορθοποδήσει και να αντιμετωπίζει τον ανταγωνισμό.

Έχουμε επισημάνει και θα συνεχίσουμε να επιμένουμε, ότι οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, εμφανίζουν αξιοσημείωτη δυναμική, στη διερεύνηση του επιχειρηματικού τους ορίζοντα. Ωστόσο, τα σημαντικά εμπόδια που παραμένουν, όπως: η υψηλή φορολόγηση, η έλλειψη ρευστότητας, η πρόσβαση στην χρηματοδότηση και η απουσία χρηματοδοτικών εργαλείων προσαρμοσμένων στις ανάγκες τους, δεν επιτρέπουν την πραγματοποίηση των μακροπρόθεσμων στόχων τους, για βιώσιμη ανάπτυξη.

Να μην ξεχνάμε, ότι από την επιτυχημένη προσαρμογή των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα, θα κριθεί τελικά και η διεθνής ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Οι μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις, εξακολουθούν να περιμένουν ικανοποίηση των αιτημάτων τους και τη λήψη νέων αναπτυξιακών μέτρων”.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ