Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑ. Σκέρτσος για Τέμπη: Απόδοση ευθυνών μέχρι τέλους

Α. Σκέρτσος για Τέμπη: Απόδοση ευθυνών μέχρι τέλους

Για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη και την απόδοση ευθυνών μίλησε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

«Θα πρέπει να φτάσουμε στην απόδοση ευθυνών μέχρι τέλους», ανέφερε αρχικά ο κ. Σκέρτσος, ενώ σημείωσε ότι έχουν αποδοθεί ποινικές ευθύνες σε ανθρώπους που φέρεται να έφταιξαν, «όμως δεν είναι μόνο αυτοί».

Σχετικά με την πολιτική ευθύνη ανέφερε ότι από την πρώτη ημέρα την ανέλαβε ο Κώστας Καραμανλής. «Έγινε μια εθνική τραγωδία και ανέλαβε την ευθύνη, όπως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης», είπε και πρόσθεσε ότι το δυστύχημα στα Τέμπη είναι χαρακτηριστικό για τον τρόπο λειτουργίας του ελληνικού συστήματος στο Δημόσιο.

«Έγιναν περικοπές το 2015 στον σιδηρόδρομο. Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες κι αυτό θα εξεταστεί», ανέφερε ακόμα ο κ. Σκέρτσος, σημειώνοντας ότι γνώριζαν την κατάσταση στον σιδηρόδρομο και είχαν εξασφαλίσει χρηματοδότη για την αναβάθμιση του.

Ανέφερε ακόμα ότι θα πρέπει να φανεί ποιος υποστηρίζει την αξιολόγηση και την διαφάνεια, υπογράμμισε ότι «ο τυφλός θυμός κρατά καθηλωμένη την χώρα» και επισήμανε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι η πρώτη που έφερε ανθρώπους από τον ιδιωτικό τομέα στο Δημόσιο.

Έστρεψε τα βέλη του και στην Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων και αναρωτήθηκε πώς γίνεται να μεταθέτει και να αποσπά στελέχη της σε πολιτικά και κομματικά γραφεία.

«Να δούμε βήμα βήμα τι δεν έχει πάει καλά. Αν δεν κάνουμε αυτό δεν θα φτάσουμε στον πυρήνα των προβλημάτων», σημείωσε ο κ. Σκέρτσος, τονίζοντας ότι σε όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για αξιολόγηση η αντιπολίτευση έχει βρεθεί απέναντι.

«Πρέπει να γίνει μια σοβαρή αλλαγή νοοτροπίας σε επίπεδο δημόσιας διοίκησης», είπε και ανέφερε ότι δεν πρέπει να υποκύπτουμε στον μηδενισμό. «Είναι εύκολο μέσα στον θυμό και τον πόνο μας να λειτουργούμε μηδενιστικά».

«Χρειαζόμαστε περισσότερη αξιολόγηση και επιτελικότητα. Ένα κράτος που να λειτουργεί και διαφάνεια Στον ΟΣΕ δεν συνέβη αυτό και γι’ αυτό αναλάβαμε την πολιτική ευθύνη. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι θέλει την αλλαγή στο κράτος και το κάνει όσο πιο αποφασιστικά μπορεί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας.

Παράλληλα, τόνισε ότι όποιος έχει ευθύνη γι’ αυτό το δυστύχημα δεν μπορεί να κάθεται ήσυχα στην καρέκλα του. «Θα φτάσουμε μέχρι τέλους», ανέφερε. Σχολιάζοντας αναφορές ότι υπουργοί μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη «κρύφτηκαν» ο κ. Σκέτσος σημείωσε ότι «σε τέτοιες στιγμές ο καθένας πρέπει να έχει το θάρρος και να βγει να πει πώς έχουν τα πράγματα».

«Αν θα πάμε μπροστά ή πίσω είναι το διακύβευμα των εκλογών», τόνισε και πρόσθεσε ότι η στροφή σε αντισυστημική ψήφο πάει την χώρα πίσω.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ