Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΑνακαλείται άμεσα η άδεια στον προπονητή Τάε Kβον Ντο που φέρεται να...

Ανακαλείται άμεσα η άδεια στον προπονητή Τάε Kβον Ντο που φέρεται να βίαζε ανήλικες αθλήτριες

Την άμεση ανάκληση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος στον προπονητή του Τάε Κβον Ντο που φέρεται να βίαζε ανήλικες αθλήτριες στην Ηλιούπολη ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

 Έπειτα από εντολή του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, το Τμήμα Προπονητών Αθλημάτων της ΓΓΑ εκκίνησε άμεσα τη διαδικασία ανάκλησης της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του προπονητή αθλήματος Ολυμπιακού Τάε Κβον Ντο, ο οποίος εμπίπτει στα κωλύματα του άρθρου 3 του νόμου 2725/1999, μετά τη δίωξή του από την Εισαγγελία για κακουργηματικές πράξεις (βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών).

Από το Υφυπουργείο Αθλητισμού επισημαίνεται επιπρόσθετα ότι το σωματείο του εν λόγω προπονητή (Α.Σ. Ίριδα Ηλιούπολης) ουδέποτε είχε προσέλθει για να εγγραφεί και να νομιμοποιηθεί, μέσω του ηλεκτρονικού Μητρώου Αθλητικών Σωματείων, το οποίο λειτουργεί από το 2020, ενώ δεν διαθέτει ούτε Ειδική Αθλητική Αναγνώριση.

Ο κατηγορούμενος, εκμεταλλευόμενος την θέση του, προσέγγιζε τις ανήλικες και αφού εκθείαζε τις ικανότητες τους στο άθλημα, τις έπειθε να ακολουθήσουν το αγωνιστικό τμήμα, προκειμένου να έχουν πολύωρες ατομικές προπονήσεις μαζί του.

Στην συνέχεια και αφού τις έπειθε, προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις μαζί τους είτε στον χώρο του γυμναστηρίου, είτε στο σπίτι του στην Ηλιούπολη.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ