Σάββατο, 19 Ιουνίου, 2021
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ«Έφυγε» από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

«Έφυγε» από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

«Έφυγε» από τη ζωή το μεσημέρι της Δευτέρας ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, επιχειρηματίας που έγινε γνωστός από επενδύσεις όπως αυτή στη Χαλυβουργική.

O Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου.

Ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1945. Ήταν μέλος της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας που συνδέθηκε με την “Χαλυβουργική”, η οποία με τη σειρά της συνδέθηκε με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, την ανασυγκρότηση της χώρας και την κατασκευή μεγάλων έργων υποδομής από την δεκαετία του ’50.

Ήταν γιος του Παναγιώτη Αγγελόπουλου και αδελφός του Θεόδωρου. Απέκτησε δυο γιους, τον Παναγιώτη και τον Γεώργιο που είναι οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και συνέχισε τις σπουδές του στην Ελβετία, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα για να ασχοληθεί με τον επιχειρηματικό στίβο. Εκτός από τη χαλυβουργία, δραστηριοποιήθηκε και στο χώρο της εμπορικής ναυτιλίας. Έπασχε από νεαρή ηλικία από μια σπάνιας μορφής αρθρίτιδα που εμπόδιζε την κινητικότητά του. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Ο γνωστός επιχειρηματίας υπήρξε βασικός μέτοχος της “Χαλυβουργικής” ενώ εκτός των άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του έμεινε γνωστός για την αδιάλειπτη χρηματοδότηση του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, συνεχίζοντας το έργο του πατέρα του Παναγιώτη που είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου την ανέγερση του το 1987.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img