Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΈρχονται οι καφέ κάδοι στον Δήμο Χανίων -διαχείριση των βιοαποβλήτων

Έρχονται οι καφέ κάδοι στον Δήμο Χανίων -διαχείριση των βιοαποβλήτων

Τα «πρώτα βήματα» για την καλύτερη διαχείριση των βιοαποβλήτων, είτε σε οικιακούς χώρους είτε σε επαγγελματικούς, ξεκινάει να κάνει ο Δήμος Χανίων με την πρώτη εφαρμογή του προγράμματος «Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) Βιοαποβλήτων».

Στο Δημαρχείο Χανίων, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των στελεχών του Δήμου Χανίων και της εκπροσώπου της Αναδόχου εταιρίας, αλλά και η υπογραφή των συμβάσεων για τα έργα «Δράσεις Ενημέρωσης ΔσΠ Βιοαποβλήτων» και «Δράσεις Διαλογής στη Πηγή Βιοαποβλήτων στον Δήμο Χανίων εκτός της Περιοχής Παρέμβασης της ΣΒΑΑ RECODE»

Οι δύο συμβάσεις, έχουν ως στόχο την ενημέρωση των κατοίκων και των επιχειρήσεων για το πρόγραμμα διαλογής στην πηγή (ΔσΠ) και την ευαισθητοποίησή τους με σκοπό τη σταδιακή αύξηση του ποσοστού συμμετοχήςτων πολιτών, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του 40% της διαλογής βιοαποβλήτων στην πηγή για τον Δήμο Χανίων.Ως περιοχή πρώτης εφαρμογής του προγράμματος, επιλέχθηκε η περιοχή των Κουνουπιδιανών της Δ.Ε. Ακρωτηρίου, που συγκεντρώνει ένα ενδεικτικό δείγμασυνύπαρξης κατοικιών, καθώς και μικρών και μεγαλύτερων επιχειρήσεων.

Παράλληλα, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν ενημερωτικές δράσεις, στο πλαίσιο της οργάνωσης για την εφαρμογή του Συστήματος Διαλογής στην Πηγή βιοαποβλήτων, που θα στοχεύουν στην ενεργοποίηση καικαθοδήγηση των πολιτών για το υπό ανάπτυξη σύστημα χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων.

Οι πολίτες θα ενημερωθούν λεπτομερώς, ώστε να κατανοήσουν και να εξοικειωθούν με τις βασικές έννοιες για το Συστήμα ΔσΠ βιοαποβλήτων, καθώς και για τον τρόπο χρήσης του νέου εξοπλισμού χωριστής συλλογήςβιοαποβλήτων (π.χ. εσωτερικών κάδων κουζίνας κλπ.), τα είδη των αποβλήτων που θα συλλέγουν χωριστά, αλλά καιτο πρόγραμμα αποκομιδής ανά περιοχή.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας και Πρόεδρος της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., Τσουπάκης Μιχάλης, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Δ/νσης Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Καθαριότητας, Κατερίνα Κατσιαγάννη, ο Γενικός Διευθυντής της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., Κωνσταντίνος Πατεράκης και Υποδιευθύντρια Θεμάτων Χημικού Μηχανικού και Επικινδύνων Αποβλήτων της  Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., Φλεμετάκη Μαρία και η ιδιοκτήτρια της αναδόχου εταιρίας, Νικολακοπούλου Έλενα

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ