Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΕΚΚΛΗΣΙΑΆγιον Όρος: Με επισημότητα η αλλαγή της Επιστασίας στη μοναστική πολιτεία

Άγιον Όρος: Με επισημότητα η αλλαγή της Επιστασίας στη μοναστική πολιτεία

Με επισημότητα πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί, στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, στις Καρυές, η αλλαγή των μελών της Επιστασίας της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους.

   Τα καθήκοντα του Πρωτοστάτη ανέλαβε για τον επόμενο χρόνο ο πατήρ Στέφανος της μονής Χιλανδαρίου, από τον απερχόμενο π. Χριστόφορο της μονής Ιβήρων. Τα άλλα τρία μέλη της νέας Επιστασίας είναι ο π. Παύλος της μονής Ξηροποτάμου, ο π. Νικόδημος της μονής Αγίου Παύλου και ο π. Παΐσιος της μονής Γρηγορίου. Την πρωτεπιστατική ράβδο, τα σύμβολα και τις σφραγίδες της Επιστασίας παρέλαβε από τον απερχόμενο και παρέδωσε στο νέο πρωτεπιστάτη, ο γέροντας Νικόδημος της Μονής Μεγίστης Λαύρας.

   Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ενώ στην τελετή παραβρέθηκαν ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Αθανάσιος Μαρτίνος, ο πολιτικός υποδιοικητής Αρίστος Κασμίρογλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, αντιπρόσωποι των είκοσι μονών, προσκεκλημένοι και μοναχοί.

   Ακολούθησε συνεδρίαση της Νέας Επιστασίας της Ιεράς Κοινότητας στο Ιεροκοινοτικό Μέγαρο, όπου τέθηκαν τα ζητήματα και ο προγραμματισμός της επόμενης χρονιάς.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ